Mexicaanse pulled chicken

Ik hou ervan als een gerecht super makkelijk te maken, maar wél spectaculair van smaak is. Die win-win situatie, daarnaar ben ik altijd op zoek in recepten. Zo ook bij deze Mexicaanse pulled chicken. Ik vond eens een recept waarvoor je aaaallerlei kruiden en tomatensaus nodig had. Toen ik het ingrediëntenlijstje eens doornam, kwam ik tot de conclusie dat al die ingrediënten ook terugkomen in tacokruiden en tacosaus. Dat was het uitproberen waard! En hoewel ik normaal pleit voor zo veel mogelijk verse kruiden, is dit echt een knaller van een gerecht geworden. Ook met kant-en-klare kruidenmix en saus! 

Nodig voor twee fijnproevers

  • 350 gram kipdijfilet (géén gewone kipfilet)
  • Een half zakje tacokruiden
  • 1 potje tacosaus (ik gebruik hot, maar mild kan ook als je niet van pittig houdt
  • 1 eetlepel milde olijfolie

Doen

Smeer beide kanten van de kipdijfilet in met de tacokruiden. Hoe langer je dit laat intrekken, hoe lekkerder het wordt. Verhit een beetje milde olijfolie in een braadpan en schroei de kip op hoog vuur dicht aan beide kanten. Zet het vuur dan op de laagste stand, voeg de tacosaus toe en laat met de deksel op de pan voor ongeveer 45 minuten sudderen. Zorg dat het niet gaat koken, want dan droogt de kip uit! Als de 45 minuten om zijn, trek je de kipfilet met 2 vorken uit elkaar om er zo pulled chicken van te maken. En that’s it! Smullen maaaaar. 

De Mexicaanse pulled chicken is super lekker bij pita’s of wraps met guacamole, over een nachoschotel of bij rijst en peultjes. ENJOY!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *